Puutarha-alan Voimakas-tulevaisuusverstas oli menestys!

Puutarha-alan Voimakas-tulevaisuusverstas oli menestys!

Puutarha-alan Voimakas-tulevaisuusverstas oli menestys!

Puutarha-alan tulevaisuusverstaassa luotiin tulevaisuutta Voimakkaasti

Turun kauppakorkeakoulun ja Luonnonvarakeskuksen yhteisen Voimakas-projektin puitteissa järjestettiin hankkeen ensimmäinen tulevaisuusverstas perjantaina 27.3.2015. Tilaisuus pidettiin Helsingin messukeskuksessa Kevätmessujen yhteydessä. Verstas järjestettiin yhdessä Puutarhaliiton ja Viherympäristöliiton kanssa ja osallistujina oli yli viisikymmentä puutarha-alan ammattilaista sekä joukko tutkijoita.

verstas1b-rajattu

Tulevaisuusverstaan sisällöstä vastasi Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen kehitysjohtaja Olli Hietanen ja projektipäällikköRiikka Saarimaa. Avaussanat kuultiin sekä Puutarhaliiton toimitusjohtaja Katariina Lassheikiltä kuin Viherympäristöliiton puheenjohtaja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäiseltä. Puheenjohtajana toimi CCR Tutkimuspalveluiden johtaja Aki Koponen ja Voimakas-hankkeen esitteli dosentti Kari Jokinen Luonnonvarakeskuksesta.

 

verstas3

Tulevaisuusverstaassa pureuduttiin puutarha-alan haasteisiin ja luotiin uusia ja vaihtoehtoisia tulevaisuuskuvia työryhmiin jakautuneina. Läsnäolijat osallistuivat aktiivisesti ja tilaisuus vaikutti kaiken kaikkiaan varsin onnistuneelta - ainakin näin järjestävän tahon näkökulmasta!

verstas2b-rajattu

Seuraavaksi verstaan materiaali puretaan ja analysoidaan. Niistä kerromme lisää, kun saamme aineiston pureksittua. Voimakas - elinvoimaa puutarhasektorin uudistumiseen ja kasvuun -hankkeessa tulevaisuusverstaat ovat tärkeässä roolissa ja saavat vielä jatkoa kuluvana vuonna. Seuraa siis blogiamme!

 

------------------------------------------------------------

Voimakas - elinvoimaa puutarhasektorin uudistumiseen ja kasvuun on Yrjö ja Maiju Rikalan Puutarhasäätiön rahoittama tutkimushanke, joka toteutetaan Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen yhteistyönä.

Lisätietoja:
Kari Jokinen, kari.jokinen@luke.fi, p. 050 408 3042
Mikko Pohjola, mikko.pohjola@utu.fi, p. 041 437 2044