Osterivinokkaita kahvinporoista

Osterivinokkaita kahvinporoista

Osterivinokkaita kahvinporoista

Helsinkiläisissä ravintoloissa voi herkutella tuoreilla lähisienillä.  Helsieni avasi 5.12 sienikasvattamon, jossa viljellään osterivinokkaita käytetyissä kahvinporoissa. Yritys ottaa talteen tähän saakka huoletta jätteeksi heitetyt kahvinporot lähistön ravintoloista. Yrittäjät uskoivat, että tiedostavat ja ekologisesti ajattelevat kuluttajat haluavat sijoittaa omia varojaan kestävään liiketoimintaan ja kiertotalouteen. Joukon voima Oy:n järjestämään  joukkorahoituskampanjaan lähti mukaan 274 sijoittajaa ja Helsieni sai kokoon yli 16000 euroa toimintansa laajentamista varten. Sijoitustensa vastineeksi sijoittajat saavat yrityksen palveluita ja tuotteita. Yritys on saanut myös Vuoden 2016 energialan startup -palkinnon.

Hollantilaisen RotterZwamin käynnistämän jätteen kierrätysidean laajeneminen ympäri maailmaa vahvistaa käsitystä kuluttajien ympäristötietoisuudesta ja halusta ottaa osaltaan vastuuta myös yrittäjän riskistä, kun ideasta on odotettavissa myös tuottoa. Vai onko joukkorahoitus hyväntekeväisyyttä?

 

Leave a Comment

*