Kasvisten sivuvirrat hyödyksi- vähemmän jätettä

Kasvisten sivuvirrat hyödyksi- vähemmän jätettä

Kasvisten sivuvirrat hyödyksi- vähemmän jätettä

Sadon ja raaka-aineiden tehokas käyttö on ekologista ja ekonomista. Hukkaprosenttia pienentämällä ja sivuvirtojen uusilla käyttökohteilla elintarvikkeiden jalostaja voi löytää uusia asiakkaita, markkina-alueita tai kumppaneita.

Luonnonvarakeskuksella on käynnissä useita tutkimuksia, joilla pyritään saamaan kasvikset mahdollisimman  tehokkaasti hyödynnettyä.  Hankkeita on  kasvissivuvirtojen vähentämiseen, rehukäytön tehostamiseen ja lopulta kompostoitujen kasvissivuvirtojen käyttöön.

Lisätietoja: tutkija Marja Lehto, marja.lehto@luke.fi , puh. 029 532 6314 ja erikoistutkija Eila Järvenpää, eila.jarvenpaa@luke.fi, 029 532 6189.

Artikkelikuva Marja Lehto.

 

Leave a Comment

*