Kaukaa näkee paremmin bisnesmahdollisuuksiakin

Kaukaa näkee paremmin bisnesmahdollisuuksiakin

Kaukaa näkee paremmin bisnesmahdollisuuksiakin

Suomalaisten luonnontuotteiden terveysvaikutukset ja niiden kautta saatava raikas pohjoinen mielikuva vetävät meille kansainvälisiä yrityksiä. Kotimaisten toimijoiden ensimmäinen, ja ymmärrettäväkin, reaktio on "ei saa tulla!"  Yritetään estää moiset riistoyritykset. Tulijat ryöstävät kansallisaarteemme ja käyttävät hyväkseen meille kuuluvaa jokamiehenoikeutta.

Tänne pyrkivät yritykset ovat havainneet bisnesmahdollisuuden, jota me itse emme ole osanneet käyttää hyväksemme. Liiketoimintaa voidaan organisoida mistäpäin tahansa, mutta luonnontuotteittemme lisäarvo syntyy vain pohjoisen luonnon olosuhteista. Tuotteita voidaan jalostaa siellä, missä se on edullisinta. Liiketoiminnan tuotot kotiutetaan siellä, missä on liiketoiminnan aivot.

Uskottava liiketoiminta edellyttää riittävää laajuutta ja pienten toimijoiden tavoitteellista verkostoitumista, josta myös Kauppalehti kirjoittaa. Usein menestyvät yritysverkostot syntyvät eri kokoisista, eri kohdissa arvoketjua toimivista, yrityksistä - joskus useammalta eri toimialaltakin. Kieltojen ja vastustamisen sijasta meidän kannattaisi keskittyä sopivien kansainvälisten liiketoimintamahdollisuuksien sekä kestävien ja vastuullisten kumppanuuksien etsimiseen. ..mielellään niin, että bisneksen aivot kotiuttavat voitot Suomeen yhteiseksi hyväksemme kansallisaarteitamme kunnioituksella kohdellen.

 

 

 

Leave a Comment

*