Turvallinen ruoka on kotoisin ..

Turvallinen ruoka on kotoisin ..

Turvallinen ruoka on kotoisin ..

Hepatiittia, tuholaistorjunta-aineita, raskasmetalleja, salmonellaa.. Mitä milloinkin? Positiivista ruokaskandaaleissa on, että ruoan turvallisuutta tutkitaan. Joskus ongelmat selviävät jo ennen sairastumista. Skandaalien toteuduttua, media pitää huolen, että jonkun on yritettävä korjata asia; tai ainakin reagoitava jotenkin.

Samaa mediaa voisimme käyttää osoittamaan oman ruokaketjumme turvallisuuden. Meillä olisi tekniset valmiudet osoittaa tuotantomme läpinäkyväksi. Viljelijän, elintarvikejalostajan ja kaupan yhteistyöllä myös ketjun tehokkuus paranisi, kun oikean laatuiset raaka-aineet löytäisivät optimaaliset käyttökohteet. Koko ketjun tulos kasvaisi, ja myös alkutuottajalle jäisi palkka.

Leave a Comment

*