Keskustelua omavaraisuudesta

Keskustelua omavaraisuudesta

Keskustelua omavaraisuudesta

Käynnissä olevat suuret globaalit muutokset merkitsevät myös ruokamarkkinoiden mullistusta, kirjoittaa tutkija ja tiedetoimittaja Ville Lähde blogissaan. Suomalaisille se voi merkitä, ettei markkinoilta aina saa tuontiruokaa, ainakaan edullisesti.

 Jos ja kun ruokaomavaraisuuden merkitys kasvaa, miten suomalaisen puutarha-alan pitäisi siihen reagoida? Kuinka kotimainen tuotanto riittää kriisitilanteissa? Mitä jos emme saisikaan taimia ja siemeniä yhtä helposti kuin nyt? Osaammeko jakaa osaamistamme kehittyviin maihin vahvistaaksemme niiden ruokaturvaa? Entä onko suomalaisille aukenemassa vientimahdollisuuksia, jos ilmastonmuutos heikentää tuotantoa muualla?

 

Leave a Comment

*